Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2017

Стоп корупція! Прокуратура домоглася у суді заборони екс-податківцю представляти інтереси ТОВ

За принципової позиції Харківської місцевої прокуратури №3 Харківський апеляційний господарський суд скасував довіреність на представлення інтересів одного з товариств міста колишнім податківцем.

Як пояснила заступник керівника місцевої прокуратури Наталія Коваленко, прокуратура довела у суді, що один із екс-співробітників державної фіскальної служби незаконно представляв інтереси ТОВ.
 
Нагадаємо, податківець звільнився у червні 2016 року, а вже у серпні того ж року одне з місцевих товариств, порушуючи вимоги Закону України "Про запобігання корупції", видало чоловіку довіреність на представлення інтересів підприємства перед органами державної влади, місцевого самоврядування та, у тому числі, перед органами Державної фіскальної служби, де він менше ніж два місяці тому працював.
 
У вересні екс-фіскал, знаючи про обмеження, що існують, представляв інтереси підприємства у суді - звернувшись з позовом від імені товариства до ГУ ДФС України у Харківській області.
 
"Однак відповідно до чинного законодавства, особам, які звільнилися, або іншим чином припинили діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, забороняється протягом року з дня припинення відповідної діяльності представляти інтереси будь якої особи у справах, в яких іншою стороною є організація, у якій вони працювали", - пояснила Н. Коваленко.
 
Прокуратура звернулася з позовом щодо заборони представляти інтереси товариства податківцем до господарського суду області, а у подальшому відстояла свою позицію і у апеляційній інстанції.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2831