Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2017

На вимогу прокуратури арештовано зловмисника, який вкрав документи, а потім за їх повернення вимагав гроші

Ізюмський районний суд Харківської області задовольнив клопотання Ізюмської місцевої прокуратури та взяв під варту 31-річного раніше судимого чоловіка, якого підозрюють у вчиненні злочину відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Калюга, зловмиснику оголошено  про підозру за фактом крадіжки з проникненням, викрадення документів та вимагання (ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 357, ч. 2 ст. 189 КК  України).
 
За попередніми даними в ніч з 19 на 20 квітня поточного року зловмисник проник до приватного гаражу поблизу одного із будинків у м. Ізюм. Звідти він викрав велосипед "Winner", номерні знаки з автомобілю, свідоцтво про реєстрацію машини та два водійських посвідчення.
 
Замість документів чоловік залишив власнику у салоні авто записку з номером свого мобільного телефону. У ній він вимагав гроші за повернення викраденого. У разі відмови платити, злодій обіцяв знищити документи.
 
"Наступного дня власник знайшов записку і зв'язався із зловмисником. Останній повідомив йому номер банківської картки та наказав перерахувати певну суму. Коли кошти надійшли на рахунок - підозрюваний розповів, де знайти техпаспорт. Окремі суми викрадач просив і за водійські посвідчення і за номери. Загальна сума, яку потерпілий перевів на картку викрадачу, склала 9 тис. 300 грн.", - повідомив В. Калюга.
 
Максимальна санкція статті передбачає 7 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування триває. Проводяться всі необхідні слідчі дії та експертизи.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2604