Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2017

Прокуратура викрила злочинну схему привласнення нотаріусами житла одиноких громадян. При обшуках знайшли майно з квартири художників Гноєвих (фото)

Прокуратура області спільно з ГУНП в Харківській області  викрили приватних нотаріусів та раніше судимих за особливо тяжкі злочини харків'ян, які створили злочинну схему привласнення квартир.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, за попередніми даними вказана група з 6-х осіб упродовж 2014 - 2017 рр. підшукувала квартири, власники яких померли, та від їх імені "заднім" числом підробляла договори купівлі-продажу, довіреності та заповіти. У подальшому нерухомість перепродавали.
 
Наразі відомо про 7 епізодів злочинів.
 
Досудове розслідування проводиться за ч.ч 3, 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 365-2 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки, підроблення та використання підроблених документів).
 
У ході обшуків за місцем проживання та роботи фігурантів справи виявлена та вилучена документація, а також майно, викрадене з квартири харківських художників Гноєвих (картини, статуетки, альбоми та книги).
 
Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
Максимальна санкція статей передбачає 12 років позбавлення волі.
 
Наразі слідчі дії тривають.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 5383