Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2017

Прокуратура довела провину банди торговок метадоном. Канал розповсюдження мав 360 тис. грн. доходу на місяць

Жовтневий районний суд м. Харкова підтримав вимоги прокуратури і визнав винними 3-х жінок - членів організованої злочинної групи, що займалася незаконним придбанням та збутом метадону.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Нвера Антоняна,   організатора ОЗГ засуджено до 6 з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна, ще двох учасниць  – до  6 років з конфіскацією майна.
 
Обставини справи:
 
Восени 2014 року 33-річна наркоманка, відбувши покарання за незаконний збут наркотиків, вирішила повернутися до наркобізнесу. Вона створила організовану групу. До неї ввійшли 28-річна сестра організаторки  та 37-річна знайома з часів перебування в СІЗО. Обидві жінки - також наркозалежні та притягувалися до відповідальності за незаконний збут наркотичних засобів.
 
Маючи чимало знайомих серед наркоманів, жінки налагодили мережу збуту метадону на території Харківської області та за її межами.
 
Сестри займалися придбанням, зберіганням та фасуванням метадону. Готовий товар передавали подрузі, а вже та робила закладки в схованки - під східцями у під’їздах будинків,  під водостічною трубою, у загорожі на автостоянці, у стовбурі дерев. Також під схованку використовувала адресні таблички на будинках,  вкопані покришки коліс, бордюри клумб тощо.
 
Далі жінка повідомляла сестрам адреси схованок. А ті приймали дзвінки від наркозалежних клієнтів і домовлялись про реалізацію метадону. І після перерахування клієнтами грошей на банківський рахунок вказували місця знаходження їх «товару». За одну дозу (0,25г ) брали від 500 до 600 грн.
 
При цьому члени ОЗГ використовували не лише власні банківські картки, а й рахунки своїх рідних та знайомих, які не здогадувалися про походження грошей. Отримані кошти торговки пускали на розвиток наркобізнесу та власні потреби. Зокрема, на  ці  гроші вони купували метадон, винаймали квартири, де фасували товар, оплачували його транспортування в інші регіони.
 
Загалом протягом 5 місяців  учасниці ОЗГ «заробили» понад 1 млн. 800 тис. грн.
 
Довідково:
 
Організатору та двом членам злочинного угрупування винесено вирок за  ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання та збут наркотичних засобів), ч.3 ст. 28, ч.2 ст. 306 КК України (використання коштів, отриманих від незаконного обігу наркотичних засобів) та ч.2 ст.309 КК України (незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту).
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2387