Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2017

У Харкові викрили цехи з виробництва контрафактної кави (фото)

Харківська місцева прокуратура №2 спільно з управлінням захисту економіки НПУ та слідчим відділом Київського відділу нацполіції області викрили підпільне виробництво контрафактної кави та мережу її збуту.    

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, кримінальне провадження розпочато  за ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання товарного знака, фірмового найменування, вчинене групою осіб).
 
Підпільні  цехи з виготовлення кави під брендом однієї з відомих фірм знаходилися у Харкові на території  двох домоволодінь учасників угрупування. Вони закупали кавовий напій через Інтернет і фасували його під виглядом кави в стіки та більші упаковки.
 
Готовий товар ділки зберігали в гаражі, а також на складах підприємців, які й займалися реалізацією контрафактної продукції. Підроблену каву збували через мережу торгових точок, супермаркети та Інтернет.
 
«Під час обшуків в домоволодіннях, гаражі та інших нежитлових приміщеннях фігурантів справи виявлено та вилучено більше 300 кг кавової сировини, близько 200 кг готової фасованої продукції, пакувальний матеріал, понад  тисячу штук етикеток з логотипом відомої фірми, обладнання, ноутбуки та записні книги з «чорною бухгалтерією», - розповів О. Фільчаков.
 
Наразі обшуки тривають, проводяться інші слідчі дії, призначені судові експертизи в сфері інтелектуальної власності.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2672