Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2017

Прокуратура наполягає на обвинувальному вироку для екс-мера з Луганщини

Прокуратура Харківської області звернулась до апеляційного суду Луганської області з вимогою повернути справу екс-мера Стаханова на новий судовий розгляд.

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2014 року керівник міста усіляко сприяв діяльності озброєної терористичної організації так званої «Луганської народної республіки». Зокрема, забезпечував матеріально-технічні потреби терористів: використовував службові повноваження, залучаючи ресурси місцевих комунальних підприємств для будівництва та облаштування блокпостів; надавав адміністративні приміщення для проведення нарад тощо. Окрім того, мер безпосередньо брав участь в організації референдуму щодо відокремлення Луганської області від України. Такі дії чиновника призвели до окупації міста антиукраїнськими силами.
 
Екс-очільнику міста інкримінується посягання на територіальну цілісність України, створення терористичної організації та зловживання владою (ч. 3 ст. 110, ч.1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 364 КК України).
 
Нагадаємо, на початку червня 2017 року Кремінський районний суд Луганської області визнав чоловіка невинуватим. Прокуратура вважає вирок суду незаконним та таким, що підлягає скасуванню, тому звернулася до апеляції з вимогою призначити новий судовий розгляд справи.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3991