Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2017

Прокуратура домоглася реального повернення з незаконної оренди водойми з прибережно-захисною смугою вартістю майже 400 тис. грн.

Прокуратура області забезпечила реальне виконання рішення апеляційного суду області щодо повернення у державну власність майже 44 га земель лісогосподарського призначення, які незаконно надала в оренду райдержадміністрація.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Олександра Мельника, ще у 2007 році головою Балаклійської райдержадміністрації підписано розпорядження про передачу місцевому мешканцю в оренду на 15 років двох земельних ділянок водного фонду та їх прибережно-захисної смуги для рибогосподарських потреб. У подальшому на ці землі оформлені договори оренди та суборенди.
 
"Однак рішення щодо передачі земель прийнято місцевою державною адміністрацією з порушенням чинного законодавства, оскільки земельні ділянки відносяться до земель лісогосподарського призначення та перебувають у постійному користуванні ДП "Балаклійське лісове господарство", - пояснив О. Мельник.
 
У зв'язку з цим прокуратура направила до суду позов про визнання недійсними договори оренди та суборенди, а також скасування їх державної реєстрації.
 
Наразі рішення суду виконано у повному обсязі - речові права скасовано, орендар повернув незаконно орендовані водойми вартістю майже 400 тис. грн.  державі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3172