Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2017

На Харківщині незаконно засудили неповнолітню. Прокуратура поновила конституційні права дитини

Прокуратура області поновила конституційні права неповнолітньої дівчини - мешканки м. Богодухів, яку незаконно притягнули до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Валерій Лялюк, у травні 2016 року дівчина на дискотеці попросила у товаришів мобільний щоб терміново зателефонувати. Однак потім разом з Айфоном зникла.
 
"На момент скоєння злочину дівчині було 15 років, тобто вона не досягла віку з якого можливе притягнення до кримінальної відповідальності. Проте, всупереч нормам чинного законодавства, у поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 190 КК України (шахрайство). У подальшому їй оголосили про підозру та передали справу на розгляд до Богодухівського районного суду області, де відносно неповнолітньої винесено незаконне судове рішення", - пояснив В. Лялюк.
 
Прокуратура області вжила низку невідкладних заходів щодо скасування незаконних процесуальних рішень, як органу досудового розслідування, так і суду.
 
Службові особи, які допустили порушення чинного законодавства, притягнуті до відповідальності.
 
Наразі, з метою запобігання вчинення неповнолітньою протиправних діянь, до неї судом будуть застосовані примусові заходи виховного характеру.

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2507