Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2017

Після втручання прокуратури сільський бюджет став отримувати у 5 разів більше орендної плати

Ізюмська місцева прокуратура домоглася у суді від одного із сільгосптовариств, що сплачувало за землю за заниженою ставкою, переглянути розмір оренди та внести відповідні доповнення до договорів щодо користування ділянками.

Як поінформував начальник відділу прокуратури області Олексій Лесенко, у 2011 році сільгосптовариство отримало в оренду на 49 років дві земельні ділянки загальною площею 109 га., що на території однієї з сільських рад Куп’янського району.
 
«Однак розмір плати за землю, передбачений договорами оренди, не відповідав економічно обґрунтованій грошовій оцінці землі - був занижений. У зв’язку з цим прокуратура направила до суду позов з вимогою визнати недійсним договір оренди сільгоспугідь», - розповів О. Лесенко.
 
Під страхом втрати ріллі, не чекаючи рішення суду, орендар виправив  ситуацію. Він замовив нормативно грошову оцінку землі. І з урахуванням уже нових економічно обґрунтованих розрахунків були укладені додаткові угоди до договорів оренди. Ними, зокрема, передбачено зростання орендної плати за землю у 5 разів.
 
Відтепер сільський бюджет щороку отримуватиме за оренду цих ділянок 164 тис. грн.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3089