Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2017

Прокуратура оголосила підозру арбітражному керуючому, який за безцінь розпродав своїм родичам майно банкрута на 3 млн. грн.

Харківська місцева прокуратура повідомила про підозру арбітражному керуючому за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах та  службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Яковлев, підозрюваний проводив процедуру ліквідації одного з державних дослідних сільськогосподарських господарств.
 
Наразі встановлено, що чоловік організував та провів фіктивні торги з реалізації майна боржника, в яких взяли участь лише його родичі. Близькі зловмисника придбали нерухомість банкрута за цінами у сотні разів нижчими за реальну вартість.
 
Крім того, у період з 2007 по 2015 роки арбітражний керуючий, щоб приховати відчуження майна, подавав неправдиві відомості у вигляді звітів про роботу уповноваженим державним органам та кредиторам щодо реалізації нерухомості.
 
За попередніми даними державі спричинено збитків майже на 3 млн. грн.
 
Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2696