Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2017

Прокуратура через суд повертає з власності псевдоЖБК 2,5 га землі у Немишлянському районі міста

Харківська місцева прокуратура №3 подала до господарського суду області позов про визнання недійсними рішення Харківської міської ради  про безплатне надання псевдоЖБК 2,5 га земель, розташованих у Немишлянському районі міста.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, земельну ділянку міськрада надала у приватну власність кооперативу для будівництва та подальшої експлуатації житлової забудови.
 
Однак, як з'ясувалося, члени так званого ЖБК навіть не перебували на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Більше того, кооператив фактично є обслуговуючим, а не житлово-будівельним, а його мета створення не відповідає вимогам чинного законодавства.
 
Довідково:
 
Згідно з чинним законодавством для поліпшення житлових умов мешканців міста міськрада має право безплатно виділяти під забудову земельні ділянки житлово-будівельним кооперативам ("ЖБК").
 
Для створення "ЖБК" потрібно дотриматися низки умов. Зокрема, кількість членів об'єднання (не менше 5 осіб), обов'язковий облік (так звана квартирна черга), його члени повинні постійно проживати у населеному пункті, де буде зводитися житло та інше.
 
Організації, які мають абревіатуру "ЖБК" тільки в назві, фактично не є житлово-будівельними кооперативами і не мають законних підстав на безплатне отримання землі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2423