Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2017

Прокуратура проводить перевірку у Первомайській виправній колонії, звідки втік засуджений

Первомайська місцева прокуратура проводить перевірку законності дій адміністрації Державної установи "Первомайська виправна колонія №117" щодо нагляду за засудженими.

Як розповів перший заступник керівника місцевої прокуратури Роман Травкін, 20-річний мешканець Сумської області, який відбував в держустанові покарання, призначене судом за крадіжку з проникненням, утік під час виконання сільськогосподарських робіт.
 
Відсутність засудженого на своєму робочому місці встановили близько 17 години 5 липня поточного року. Через 4 години чоловіка знайшли. Утікач переховувався у лісомузі поблизу установи виконання покарань. Чоловік розповів, що нікуди не тікав, а просто, втомившись від роботи, задрімав у холодочку. Коли побачив, що його шукають - злякався та заховався у кущах. Але пізніше передумав та вирішив повернутися.
 
Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні за фактом втечі з місця позбавлення волі  (ч. 1 ст. 393 КК України). Максимальна санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі.
 
На момент втечі засуджений уже відбув половину строку з 3 років позбавлення волі призначених судом.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3712