Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2017

Прокуратура домоглася арешту підозрюваних у викраденні та вбивстві програміста

За клопотанням Дергачівської місцевої прокуратури для трьох харків’ян,  що підозрюються у викраденні та убивстві працівника однієї з провідних IT-компаній,  суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою  без права внесення застави.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Пісоцький, 33-річного та двох 28-річних чоловіків, яким інкримінуються викрадання та жорстоке вбивстві людини з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3. ст. 146 та п.п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України), затримали 4 червня.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 33-річний програміст був знайомий з одним із підозрюваних, який уже мав судимість. Знаючи про чималі доходи фахівця, що займається створенням програм для банківських установ, рецидивіст та його друзі, один з яких також був засуджений і відбував термін покарання разом зі знайомим жертви, вирішили поживитися чужими заробітками.
 
«Наприкінці 2016 року зловмисники підкараулили жертву під офісом. Викрали та вивезли автомобілем за Харків. На морозі чоловіка розділи та стали допитувати, вимагаючи сказати пароль банківської картки. Не витримавши знущань, програміст помер, назвавши перед цим цифри нібито пін-коду. Прихопивши цінні речі, які були при жертві, зловмисники кинули тіло на узбіччя траси «Київ-Харків-Довжанський» і повернулися до міста. Однак зняти гроші з картки не змогли – названий пін-код не підійшов», - розповів В. Пісоцький.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Максимальна санкція статей передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2727