Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2017

Прокуратура повернула державі Шевелівське водосховище з незаконної оренди (відео)

Прокуратура Харківської області забезпечила реальне виконання рішення господарського суду області про визнання недійсним договору оренди Шевелівського водосховища з прибережною зоною та повернення його державі.

Як розповів в. о. начальника відділу прокуратури області  Олексій Булулуков, голова місцевої райдержадміністрації незаконно розпорядився передати підприємцю в оренду на 50 років 108 га землі водного фонду держводгоспу для рибогосподарських потреб.
 
«Голова РДА не мав права підписувати таке розпорядження, оскільки Балаклійське міжрайонне управління водного господарства, у постійному користуванні якого знаходилося водосховище, не давало згоди передавати його в довгострокову оренду», - розповів О. Булулуков.
 
У зв’язку з цим прокуратура направила до суду позов з вимогою визнати незаконним розпорядження голови РДА та повернути водойму. Наприкінці минулого року він був задоволений.
 
Наразі рішення суду реально виконано у повному обсязі. Договір оренди скасовано. Ділянку вартістю 57 млн. грн. повернуто його постійному користувачеві.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2929