Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2017

Прокуратура домоглася реального повернення Міністерству інфраструктури нерухомості на 22 млн. грн.

Харківська місцева прокуратура №5 забезпечила реальне виконання рішення суду про визнання за Міністерством інфраструктури України права власності на нежитлові приміщення площею понад 2 тис. кв.м. та повернення їх державі.

Як розповів перший заступника керівника місцевої прокуратури Андрій Кравченко, на сьогодні ринкова вартість зазначеної нерухомості, розташованої в промзоні Основ`янського району Харкова, становить 22,27 млн. грн.
 
Нагадаємо, виробничі приміщення державного підприємства у 2009 році, за відсутності згоди міністерства, незаконно вибули з власності держави. Недобросовісний орендар через суд оформив на себе право власності на них і продав третім особам.
 
У зв’язку з цим прокурор звернувся до суду і в апеляційній інстанції домігся визнати договір купівлі-продажу недійсним.
 
Незважаючи на те, що суд встановив факт належності цього майна до державної форми власності, приміщення продовжувало перебувати у розпорядженні приватного підприємства. У будівлі функціонували виробничі цехи. Тому у березні поточного року прокуратура подала позов до господарського суду області  з вимогою визнати право власності за Міністерством інфраструктури України. Суди першої та апеляційної інстанцій підтримали позицію прокуратури.
 
Наразі право власності за спірним майном зареєстровано за державою.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3094