Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2017

Бухгалтер, яку підозрюють у привласненні коштів підприємства, постане перед судом

Первомайська місцева прокуратура  направила до суду обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера одного  з приватних підприємств смт. Сахновщина за фактом привласнення коштів у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

 Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Говоруха,  29-річну жінку підозрюють у привласненні майже 230 тис. грн. підприємства.
 
«Досудовим розслідуванням встановлено, що головбух користувалася довірою керівництва і мала «ключ» до електронного підпису директора підприємства. Зловживаючи службовим становищем, вона самовільно, без згоди начальства, протягом 9 місяців знімала з банківського рахунку підприємства гроші та перераховувала їх на свою картку. Недостачу виявили лише під кінець 2016 року, коли банк відмовився перераховувати кошти підряднику, посилаючись на відсутність на рахунку необхідної суми», - розповів В. Говоруха.
 
Максимальна санкція статті передбачає 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3907