Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2017

Прокуратура передала до суду справу екс-керівника заводу, який сплатив 23 млн. грн. за фейкову прочистку каналізації

Харківська місцева прокуратура №3 направила до Орджонікідзевського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно директора одного з харківських підприємств за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович, досудовим розслідуванням встановлено, що 43-річний колишній генеральний директор заводу з виробництва гусеничних і колісних сільськогосподарських тракторів у 2015 році від імені підприємства уклав договір підряду на прочистку каналізації та приймальних колекторів заводу.
 
"У подальшому керівник, достовірно знаючи, що ніякі роботи за договором не виконувалися, зловживаючи своїм службовим становищем, підписав акт приймання-передачі виконаних робіт та сплатив підряднику за нібито прочищені комунікації понад 23 млн. грн.", - пояснив Р. Скуратович.
 
Слід зазначити, що досудове розслідування проводилося за спеціальною процедурою.
 
Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4131