Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2017

Прокуратура передала до суду справу про жорстоке поводження з твариною

Харківська місцева прокуратура №2 затвердила та направила до Жовтневого районного суду м. Харкова два обвинувальні акти за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Владислав Грюк, у липні поточного року один із мешканців Новобаварського району Харкова найняв місцевого п'яничку для вбивства своєї собаки та навіть видав знаряддя злочину - молоток. У якості винагороди пообіцяв пляшку горілки.
 
Виконавець тримав вівчарку за ошийник та бив по голові молотком. Одна з сусідок почула скавчання тварини. Жінка вийшла на вулицю та стала свідком жахливого вбивства. Вона викликала зоозахисників та поліцію.
 
"Врятувати вівчарку не вдалося. За висновками експертного дослідження смерть собаки настала в результаті черепно-мозкової травми, яка була нанесена тупим твердим предметом у ділянці голови та шиї, а нанесені рани спричинили тяжкі страждання тварині перед смертю", - розповів В. Грюк.
 
Господар собаки так і не зміг зрозуміло сформулювати причину, через  яку вирішив позбавитися тварини та ще й у такий жахливий спосіб.
 
Довідково:
 
40-річному харків'янину, який замовив вбивство власної собаки, інкримінується підбурювання та пособництво в знущанні над твариною (ч.ч. 4,5 ст. 27, ч. 1 ст. 299 КК України).
 
51-річному, виконавцю - знущання над твариною (ч. 1 ст. 299 КК України).
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 4631