Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2017

У справі хабарників-поліцейських, які систематично брали хабарі з іноземців в аеропорту "Харків", - ще троє підозрюваних

Прокуратура області оголосила підозру ще трьом співробітникам відділення поліції в аеропорту "Харків" Слобідського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди  (ч. 3 ст. 368 КК України).

За інформацією начальника управління  прокуратури області Івана Тарасова, наразі відомо, що 31-річний старший сержант поліції, 38-річний підполковник та 41-річний майор у групі з затриманими 18 серпня поточного року співробітниками відділення поліції в аеропорту "Харків"  організували схему систематичного вимагання  та отримання коштів від іноземців.
 
"Правоохоронці вимагали та отримували від громадян Туреччини, які прилітали у якості туристів до м. Харкова, кошти за безперешкодний перетин кордону та перебування на території України. У разі несплати обіцяли "проблеми" у вигляді поглиблених та тривалих оглядів.    За попередніми даними, за цією схемою правоохоронці працювали більше півроку", - розповів І. Тарасов.
 
Під час обшуків за місцем роботи та мешкання фігурантів справи виявлено та вилучено близько 5 млн. грн. (у гривнях та доларах США). Наразі встановлюється їх походження.
 
Нагадаємо, раніше прокуратура оголосила про підозру за аналогічною статтею Кримінального кодексу України (ч. 3 ст. 368 КК України) 33-річному капітану поліції та 41-річному капралу.
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 3731