Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2017

Прокуратура передала до суду справу директора КП, яке незаконно накачало води на суму понад 1 млн. грн.

Чугуївська місцева прокуратура направила до Чугуївського міського суду області обвинувальний акт за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) стосовно екс-директора одного із КП смт. Есхар.

Як розповів  керівник місцевої прокуратури Дмитро Колодинський, досудовим розслідуванням встановлено, що комунальне підприємство близько 3 років здійснювало водозабір з 2 артезіанських свердловин для забезпечення господарсько-побутових потреб як самого КП, так населення і організацій селища. Однак необхідного дозволу на користування надрами підприємство не мало.
 
Крім того, не було у КП і дозволу на спеціальне водокористування. Після того, як документ втратив чинність ще влітку 2014 року, керівник підприємства не звернувся до відповідного органу із заявою про його продовження. Як наслідок - КП близько 2  років незаконно викачувало воду.
 
Загальна сума збитків становить понад 1 млн. грн. (понад 700 тис. грн. за викачану воду без дозволу на користування надрами та понад 300 тис. грн. без дозволу на спецводокористування).
 
Одночасно прокуратура заявила позов щодо відшкодування завданих збитків.
 
Максимальна санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3228