Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2017

За клопотанням прокурора батька, підозрюваного в смертельному побитті 3-річного хлопчика, взяли під варту

Прокуратура погодила підозри батькові та матері 3-річного хлопчика -  злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ст. 166, ч. 2 ст. 121 КК України).

Як повідомив керівник Харківської місцевої прокуратури №2 Олександр Фільчаков,  за клопотанням  прокурорів 30-річному батькові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
26-річній матері суд визначив частковий домашній арешт, оскільки жінка вагітна.
 
Нагадаємо, 27 вересня у лікарні швидкої невідкладної медичної допомоги помер неповнолітній мешканець Новобаварського району. Він був доправлений до медзакладу у стані вкрай тяжкого фізичного виснаження з тілесними ушкодженнями. Зокрема, перелом ребер, що вже почали зростатися.
 
Швидку викликала знайома 26-річної матері. Напередодні вона прийшла у гості і побачила, що малюк знаходиться у дуже тяжкому стані. Жінка вже з дому викликала допомогу.
 
У родині також виховується 6-річний хлопчик. Зараз він вилучений із сім’ї та перебуває у лікарні.
 
Також слід зазначити, що за фактом неналежного виконання службових обов’язків служби у справах дітей, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) розпочато кримінальне провадження.
 
Максимальна санкція статей, інкримінованих батькам, передбачає 10 років позбавлення волі. За службову недбалість передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3811