Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2017

Прокуратура відстояла довічне позбавлення волі для вбивці мами-пенсіонерки та неповнолітньої племінниці

Прокуратура відстояла в апеляційному суді області покарання у вигляді довічного позбавлення волі для 39-річного харків'янина, який восени 2010 року жорстоко вбив маму-пенсіонерку та неповнолітню племінницю.

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, чоловіка визнано винним в умисному вбивстві та вбивстві з метою приховати інше вбивство (ч. 1 ст. 115, п. п. 9, 13 ч. 2 ст. 115 КК України) і засуджено до довічного позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
Подія сталася у листопаді 2010 року. Близько 5 години ранку нетверезий чоловік прийшов до квартири, де мешкала його 59-річна мама з 15-річною племінницею. Зайшовши до кухні, він продовжив пиячити. Мама попросила його перестати пити, вмовляла лягти спати та просила "взятися за голову".
 
Між родичами виникла сварка. Син схопив кухонного ножа та кілька разів вдарив ним маму у груди та шию.
 
На шум до кухні зайшла племінниця. Вона побачила дядька з ножем у руках та бабусю, що лежала у крові на підлозі. Розуміючи, що дівчина стала свідком вбивства, чоловік накинувся і на неї.
 
Жертви померли на місці від гострої крововтрати.
 
У грудні 2016 року Фрунзенський районний суд визнав чоловіка винним в умисному вбивстві та вбивстві з метою приховати інший злочин та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Однак прокуратура не погодилася із занадто м'яким вироком та звернулася в апеляцію з вимогою більш суворого покарання.
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2424