Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2017

Прокуратура довела у суді вину "дітей", які за тисячу доларів позбавили батька життя

На вимогу прокуратури Балаклійський районний суд області визнав винними 38-річну жінку та 32-річного чоловіка - мешканців м. Ізюм, які за 1 тис. доларів США позбавили життя батька жінки.

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, жінці суд призначив покарання у вигляді  8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, чоловіку - 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обставини справи:
 
Подія трапилася на початку вересня 2016 року. Донька потерпілого разом із своїм співмешканцем після застілля вирішила вчинити розбійний напад на її батька та викрасти його заощадження.
 
Вони на таксі приїхали з Ізюму до Борової, де мешкав чоловік, та зайшли до його будинку. Двері були відчинені. Батько спав у своїй кімнаті. Зловмисники почали обшукувати шафи та сервант. Від шуму господар прокинувся і побачив незваних гостей. Дочка вийшла з кімнати і біля вхідних дверей у будинок спостерігала, щоб ніхто не зайшов до оселі або у двір. Чоловік тим часом жорстоко побив батька співмешканки. Від отриманих травм жертва померла.
 
Нападники заволоділи 1 тис. доларів США та мобільним телефоном господаря і втекли.
 
Доньку потерпілого визнано винною у вчиненні розбійного нападу на батька з метою заволодіння чужим майном, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та поєднаному з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).
 
Ії співмешканця - у скоєнні розбійного нападу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, і умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень що спричинили смерть (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121 КК України).
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2778