Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2017

Юрій Луценко: Футбольний клуб «Металіст» наразі буде належати не втікачам-клептократам, а харків’янам

У вівторок, 3 жовтня 2017 року, під час брифінгу в м. Харкові, Генеральний прокурор України Юрій Луценко спільно з Міністром юстиції України Павлом Петренком поінформували про продовження процедури спецконфіскації активів і майна членів злочинної організації під керівництвом екс-президента В. Януковича.

«Так, у спеціальній конфіскації 200 млн доларів, що належать членам організованого злочинного угруповання Януковича, сьогодні Харківське управління виконавчої служби проводить через суд рішення про спеціальну конфіскацію усіх майнових прав футбольного клубу «Металіст». Він повертається від Курченка в дохід держави», - повідомив Юрій Луценко.
 
«Далі очевидно виконавчі органи України приймуть рішення про його використання. Але спільно з Міністром ми можемо з гордістю повідомити харків’янам, що футбольний клуб «Металіст» наразі буде належати не втікачам-клептократам, а харків’янам», - наголосив Генеральний прокурор.
 
«Хочу подякувати Генпрокуратурі і особисто Генеральному прокурору за те, що фахівці, слідчі, прокурори змогли на підставі чинного закону домогтися в суді справедливості, отримати цей вирок і рішення про спецконфіскацію. З свого боку органи юстиції забезпечать швидку, оперативну і виключно законну процедуру щодо повернення в державну власність даного об’єкта, даних майнових прав», - зазначив Павло Петренко.
 
Також Юрій Луценко нагадав, що це другий випадок спецконфіскації не лише коштів, або облігацій, а й майна. «Перед цим був Одеський нафтопереробний завод, який був за рішенням суду підданий процедурі спеціальної конфіскації, як знаряддя скоєння злочину під час кримінальних дій на нафтовому ринку громадянином Курченком та іншими особами. Зараз це стосується уже майнових прав на футбольний клуб «Металіст», які також будуть повертатись у дохід держави», - констатував Генеральний прокурор.
 
 
Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 2122