Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2017

Прокуратура передала до суду справу реєстратора, який незаконно "дозволив" продати магазин меблів, що був заставою під іпотеку

Харківська місцева прокуратура №2 передала до Чугуївського районного суду області обвинувальний акт відносно головного спеціаліста одного з відділів реєстраційної служби міського управління  юстиції в області за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, досудовим розслідуванням встановлено, що службовець на підставі підробленого документа незаконно прийняв рішення про припинення заборони відчуження нерухомості. Відповідні записи він вніс до Єдиного Реєстру речових прав на нерухоме майно.
 
Нежитлове приміщення меблевого магазину площею понад 400 кв. м одне з товариств надало банку у якості застави  під іпотеку. В визначений час підприємство не виплатило позику, тому банк вирішив продати заставне майно. Тут і з’ясувалося, що спірне приміщення вже змінило власника. Боржник продав іпотечну власність іншому підприємству.
 
Реєстратор зняв заборону на продаж лише на підставі підробленого листа від керівника філії банку ще й з неправильним адресатом. За своїми посадовими обов’язками  реєстратор знав, що лист має бути від конкретної уповноваженої особи, яка зазначена в реєстрі.
 
Фінансовій установі завдано збитків більш ніж на 7 млн. грн.
 
Наразі на вимогу прокуратури Київський районний суд м. Харкова наклав арешт на нерухоме майно підозрюваного.
 
Санкція статті передбачає від 3 до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2551