Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2017

Прокуратура оскаржує постанову про підвищення тарифів на воду

Харківська місцева прокуратура №2 звернулася до окружного адміністративного суду м. Києва з вимогою визнати нечинною постанову про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для мешканців Харкова.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова, йдеться про постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 25.07.2017.
 
Згідно з українським законодавством рішення НКРЕКП, які є нормативно-правовими актами, підлягають обов’язковій державній реєстрації. Державна реєстрація нормативно-правового акту полягає у проведенні правової експертизи на відповідність Конституції та іншим законодавчим актам України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, антикорупційної експертизи.
 
Однак, всупереч законам, постанова НКРЕКП не зареєстрована в Міністерстві юстиції, не включена до Єдиного державного реєстру,  реєстраційний номер не присвоєно. Отже, документ, за яким змінено тарифи на водопостачання та водовідведення, введено в дію всупереч визначеній нормативно-правовими актами процедурі реєстрації такої категорії постанов.

 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3200