Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2017

Прокуратура затвердила підозру ОЗГ, що переробляла зброю та під виглядом автозапчастин намагалася контрабандою переправити до РФ

Прокуратура області затвердила підозру організатору та двом учасникам групи, які займалися переробкою стартової зброї у вогнепальну та намагалися контрабандою переправити її до Російської Федерації.

Як розповів в.о. начальника відділу прокуратури області Олександр Цимбалістенко, встановлено, що у січні 2017 року 19-річний харків'янин організував та очолив стійку організовану групу, до складу якої увійшли двоє його знайомих (18-річний харків'яни та 22-річний мешканець м. Дніпро). 
 
Зловмисники незаконно переробляли сигнальні, стартові та пневматичні пістолети на вогнепальну бойову і травматичну зброю. Зокрема, щоб надати їй вигляду бойової - знищували маркувальні позначення, проводили вороніння тощо.
 
Зловмисники винаймали приватний житловий будинок, у якому розмістили "цех" з переробки, склад та приміщення, де проживав приїжджий учасник групи. Клієнтів шукали у соцмережах.
 
Викрили злочинну діяльність у квітні поточного року. Співробітники СБУ затримали кур'єра під час спроби провезти контрабанду. Партія складалася з 11 перероблених пістолетів "CARERRA" та 2 пістолетів "МР-371". Зброя була схована у 2 пакунки. При цьому кур'єр був впевнений, що намагається переправити до РФ автозапчастини.
 
Досудове розслідування триває. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
Довідково:
 
Учасникам групи оголошено підозру за фактом незаконного виготовлення, переробки вогнепальної зброї, незаконного поводження зі зброєю та закінченого замаху на контрабанду, вчинені організованою групою (ч. 3 ст. 263-1, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 КК України).
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3908