Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2017

Прокуратура вимагає більш суворого покарання та конфіскації майна для двох розбійників, що видавали себе за поліцейських (відео)

Прокуратура готує апеляційну скаргу на вирок Красноградського районного суду Харківської області у зв'язку із м'якістю призначеного покарання та не призначенням обов'язкового додаткового покарання у вигляді конфіскації майна.

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, суд визнав винними двох раніше судимих мешканців Дніпропетровської і Харківської областей (41 та 37 років) у вчиненні розбійного нападу з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).
 
Зловмисникам призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі кожному.
 
Обставини справи:
 
Подія трапилася в одному із сіл Зачепилівського району в лютому поточного року. Зловмисники одягнули камуфляжну форму, на справу взяли вівчарку. Зайшовши у двір місцевого фермера вони представились працівниками поліції і заявили дружині та матері господаря, що проводять слідчі дії. Фермера у цей час вдома не було.
 
Вони завели дружину господаря до літньої кухні, ударили її по голові, відібрали телефон, зняли з неї золоті прикраси і стали вимагати гроші. У цей  час свекруха, яка знаходилася на вулиці, встигла зателефонувати сину і повідомити про прихід "поліцейських". Потім вона зайшла до кухні, адже звідти довго не виходила невістка. Псевдополіцейські зустріли старшу жінку кулаками і також відібрали телефон.
 
Фермер, повернувшись додому, зрозумів, що у нього в гостях не правоохоронці, а злодії, і став кликати сусідів на допомогу. Зловмисники збили його з ніг і зв’язали. Поки вони допитували господаря, вимагаючи гроші, прибігли односельці з вилами та лопатами. Злякавшись натовпу, "гості" кинулися навтіки. Один із них, ховаючись від розлючених людей, забіг в очерет і близько години сидів у холодній воді. Його видала собака, що чекала свого господаря неподалік.    Селяни затримали обох заїжджих гастролерів і передали їх справжнім поліцейським.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження. Зловмисники на вимогу прокуратури перебувають під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2377