Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2017

Прокуратура довела у суді вину вбивці таксиста на Баварії (відео)

Жовтневий районний суд м. Харкова визнав винним  33-річного уродженця Запорізької області, раніше неодноразово судимого за корисливі злочини, у скоєнні розбійного нападу, умисного вбивства з корисливих мотивів та незаконному поводженні зі зброєю і боєприпасами (ч. 4 ст. 187, п. 6 ч .2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури №2 Олександра Фільчакова, суд призначив чоловіку покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обставини справи:
 
Вбивство сталося, 9 жовтня 2015 року.  Напередодні засуджений всю ніч грав у азартні ігри.   Близько 6 години ранку неподалік станції метро "Пушкінська" чоловік побачив таксі. Він домовився з таксистом про поїздку до району Баварії.
 
На вулиці Чехова пасажир попросив зупинити авто. Дістав пістолет ПМ, приставив його до голови таксиста та вистрелив. 44-річний водіій помер на місці. Вбивця обшукав свою жертву та автомобіль. Його здобиччю стали 400 грн., мобільний телефон та обручка вбитого, а також навігатор з машини.
 
Під час розслідування вбивства з’ясувалося, що чоловік має арсенал боєприпасів. При проведенні обшуку за місцем мешкання підозрюваного правоохоронці виявили патрони, гранати та підривачі.
 
У суді прокуратура довела корисливий мотив злочину та його умисність. Після вбивства обвинувачений намагався продати обручку та телефон. Сам же засуджений визнав провину лише частково і намагався переконати суд в тому, що вбивство трапилося випадково.
 
Довідково:
 
Прокурор під час судових дебатів вимагав покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. У зв'язку із м'якістю вироку  прокуратура готує апеляційну скаргу з вимогою призначити для чоловіка більш суворе покарання. До моменту вступу вироку в законну силу зловмисник перебуватиме під вартою.
 
 
Коментар керівника Харківської місцевої прокуратури №2 Олександра Фільчакова
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3322