Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2018

Смерть 17-річної дівчини на атракціоні. Прокуратура затвердила обвинувальний акт

Прокуратура Харківської області направила до Московського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно підприємця, який допустив загибель 17-річної дівчини-оператора батуту, за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт на виробництві з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, під час досудового розслідування вдалося зібрати беззаперечні докази грубого порушення вимог трудового законодавства 30-річним підприємцем, який взяв на роботу неповнолітню харків’янку працювати оператором  батутного комплексу з несправним електродвигуном.
 
«Встановлено, що приєднаний до батуту електродвигун знаходився у критичному стані і не відповідав нормам безпеки, а тому його не можна було запускати в роботу», - розповів М. Блохін.
 
Більше того, у підприємця не було відповідних дозволів на підключення двигуна до електромережі.
 
Крім того, роботодавець не оформив належним чином трудові відносини з неповнолітньою. Обмежився лише усною домовленістю з дівчиною.
 

Нагадаємо, трагедія трапилася 30 липня 2017 року у Московському районі Харкова на вул. Бучми. Неповнолітня дівчина, яка обслуговувала дитячий надувний батут, після контакту з електродвигуном померла на місці.
 
Максимальна санкція статті передбачає 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю до 3 років.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3979