Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2018

Прокуратура домоглася реального покарання для майора міліції, у якого ймовірний підозрюваний вистрибнув з 4 поверху райвідділу

Прокуратура області оскаржила в апеляції умовний вирок Орджонікідзевського районного суду м. Харкова, вимагаючи реального покарання для 34-річного майора міліції, який перевищив службові повноваження.

За інформацією начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, апеляційний суд визнав правоохоронця винним у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 КК України), та призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах  строком на 3 роки. Крім того, правоохоронця позбавили спеціального звання "майор міліції" та зобов'язали сплатити 150 тис. грн. морального відшкодування.
 
Прокуратура довела у суді, що влітку 2012 року правоохоронець, працюючи в одному з райвідділів міліції м. Харкова, брав участь у оперативно-розшукових заходах  у справі за фактом збуту наркотичних засобів.
 
Майор примусово доставив нібито підозрюваного у справі до райвідділу та утримував там понад 14 годин без будь-якого процесуального статусу та оформлення. Правоохоронець взагалі нікому не повідомив про місце знаходження чоловіка та не склав ніяких документів про затримання. 
 
Провівши ніч та ранок у райвідділу, затриманий почав проситися в туалет. У вбиральні він відчинив вікно та вистрибнув з 4 поверху. Була це спроба самогубства чи втечі слідству встановити не вдалося. На суді потерпілий сказав, вчинив так "з відчаю".
 
Внаслідок падіння затриманий отримав низку тяжких тілесних ушкоджень, що викликали стійкий розлад здоров'я. Чоловік залишився інвалідом 1 групи та потребує постійного стороннього догляду.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2982