Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2018

Нелюд, який скоїв розбій та зґвалтував пенсіонерку, отримав 9 років ув’язнення

Вироком Куп’янського міськрайоного суду 41-річного чоловіка визанано винним у розбійному нападі (ч. 3 ст. 187 КК України) та зґвалтуванні (ч. 1 ст. 152 КК України).

Як розповів заступник керівника Ізюмської місцевої прокуратури Олександр Михалік, зловмиснику присудили 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обставини справи:
 
На початку лютого 2016 року раніше судимий за хуліганство мешканець м. Куп’янська прийшов до будинку своєї знайомої. Він переліз через паркан та, вибивши вікно, пробрався до будинку.
 
У 67-річної господині непроханий гість почав вимагати гроші. Коли жінка відмовилась віддати заощадження, злочинець почав бити жертву. Не в силах терпіти знущання, вона розповіла, де ховала кошти. «Розжитися» нападнику вдалося на 180 грн.
 
Забравши гроші, зловмисник накинувся на пенсіонерку, здер з неї одяг та зґвалтував. Після цього чоловік втік.
 
На суді обвинувачений свою провину не визнав. Натомість розповів, що бабуся обмовила його, бо таким чином намагалася помститися за те, що він «відбив» жінку у її сина.
 
Однак слідчі зібрали достатньо доказів, що підтвердили вину зловмисника.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набрав чинності. Наразі місцева прокуратура готує апеляційне оскарження, в якому наполягатиме на призначенні більш сурового покарання для підсудного.
 
На вимогу прокуратури зловмисник перебуває під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3037