Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2018

Підозрювана у підготовці теракту у Харкові чекатиме суду під вартою

Київський районний суд м. Харкова погодився з позицією прокуратури та обрав жінці, підозрюваній у підготовці терористичного акту у Молодіжному парку м. Харкова, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 44-річну харків’янку затримали 23 червня під час спроби дистанційно привести у дію вибухівку.
 
За даними слідства, жінка ще на початку поточного року була завербована представниками Російської Федерації. Постійно отримувала завдання щодо дестабілізації суспільно-політичної ситуації у Харківській області. Крім того, з метою узгодження та координації подальших дій підозрювана кілька разів виїжджала до Росії.  
 
До скоєння злочину підозрювана готувалась заздалегідь. Знайшла особу, яка на основі тротилової шашки виготовила саморобний вибуховий пристрій з дистанційним керуванням за допомогою мобільного телефону. Уночі 23 червня жінка заклала пристрій в основу пам’ятника бійцям Української повстанської армії. Довести план до кінця зловмисниці завадили співробітники Служби безпеки України.
 
Наразі жінці оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 258 КК України (замах на скоєння терористичного акту).
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.
 
Прес-служба покуратури Харківської області

кількість переглядів: 3939