Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2018

Заяви засуджених до примусового лікування про шахрайське заволодіння їх квартирами перевірять слідчим шляхом

Прокуратура розпочала два кримінальних провадження за фактами незаконного заволодіння шахрайським шляхом квартирами пацієнтів психіатричної лікарні.

Зазначені факти виявили працівники прокуратури області спільно із співробітниками Харківської місцевої прокуратури № 4 у ході перевірки стану дотримання конституційних прав громадян під час надання їм психіатричної допомоги.
 
Як розповів начальник відділу прокуратури області Роман Дмитренко, двоє пацієнтів лікарні – чоловіки 50 та 62 років – повідомили, що їх житлом у Харкові наразі користуються сторонні особи. Обидва чоловіки – засуджені за скоєння злочинів та перебувають у закладі на примусовому лікуванні.
 
Наразі досудовим розслідуванням встановлено, що заявники дійсно мали квартири у місті.
 
50-річний пацієнт закладу мешкав у 2-кімнатній квартирі разом з тіткою. Після смерті останньої, у час коли хворий вже перебував на лікуванні, житло успадкувала невідома йому особа. Потім нерухомість закладалася під заставу та 3 рази перепродавалася.
 
У власності іншого заявника перебувала половина 1-кімнтаної квартири неподалік центру Харкова. Наразі слідством перевіряється інформація щодо незаконного продажу частини житла, яка належала покійній матері потерпілого.
 
На даний час досудове розслідування в обох кримінальних провадженнях проводиться за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Тривають слідчі дії.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2881