Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2019

Прокуратура повернула з незаконного користування сільгоспугіддя вартістю майже 6 млн. грн.

Барвінківський районний суд області задовольнив позов прокуратури про повернення державі 195 га сільгоспугідь з користування псевдофермера.

Як розповів керівник Лозівської місцевої прокуратури Ігор Білодід, йдеться про 7 ділянок на території Барвінківського району загальною вартістю майже 6 млн. грн.
 
Зазначені площі протягом 2015-2016 рр. на підставі наказів ГУ Держгеокадастру в області отримала в користування жінка-підприємець. Землі виділялися без проведення торгів для ведення фермерського господарства.
 
Однак у заяві на отримання ділянок жінка не обґрунтувала належним чином, навіщо орендує такі великі площі. Більше того, фермерське господарство вона протягом 3 років так і не зареєструвала. Підприємиця користувалася землями як фізособа, тому сплачувала лише орендну платню за землю. При цьому за умови створення ФГ до бюджету б надходили ще й податки від ведення господарської діяльності.
 
Господарство жінка зареєструвала лише після звернення прокуратури до суду.
 
Враховуючи те, що ділянки були орендовані та використовувалися з низкою порушень, суд задовольнив позовні вимоги прокурора про визнання незаконними та скасування наказів Держгеокадастру, визнання недійсними договорів оренди, скасування державної реєстрації ділянок та повернення їх у власність держави. Наразі триває час на апеляційне оскарження судового рішення.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2570