Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2019

Прокуратура повернула у держвласність елеватор вартістю майже 200 млн. грн.

Господарський суд області задовольнив позов заступника прокурора області про повернення у власність держави комбінату хлібопродуктів.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Олександр Мельник, йдеться про майновий комплекс елеватора, розташований у Харкові, загальною площею близько 12 тис. кв. м. вартістю майже 200 млн. грн.
 
Так, у 2016 році одним з приватних нотаріусів прийнято рішення про державну реєстрацію права приватної власності на елеватор за публічним акціонерним товариством. Однак зміна форми власності цього майна з державної на будь-яку іншу суперечить  вимогам законодавства, оскільки елеватор входить до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації та корпоратизації.
 
З метою повернення комбінату хлібопродуктів державі прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним та скасування зазначеного рішення нотаріуса та визнання права власності на елеватор за Міністерством аграрної політики та продовольства України. Суд задовольнив позовні вимоги заступника прокурора області. Наразі судове рішення виконано в повному обсязі, право державної власності зареєстровано за профільним міністерством.
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2873