Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2019

Держвиконавця підозрюють у фіктивному продажу арештованої квартири

Харківська місцева прокуратура № 1 погодила повідомлення про підозру колишньому головному виконавцю одного з районних відділів ДВС за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 (зловживання службовим становищем, службове підроблення).

За словами керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, 40-річну жінку підозрюють у фіктивному продажу квартири в Харкові площею понад 120 кв.м.
 
Житло, що належало на праві власності територіальній громаді м. Харкова, через штучно створену судову суперечку намагалися привласнити шахраї – нібито в рахунок непогашеного боргу. Їм це не вдалося, оскільки злочинну схему розкрили, а на нерухомість був накладений арешт.
 
Разом з тим слідство з’ясувало, що держвиконавець приховала відомості про арешт квартири, підробила матеріали виконавчого провадження та на початку минулого року підготувала документи для реалізації арештованої нерухомості через електронний аукціон.
 
Переможець торгів заплатив за житло трохи більше 1 млн. грн. Кошти надійшли на рахунок районного відділу виконавчої служби, де працювала підозрювана. Після цього їх розподілили між учасниками виконавчого провадження. Однак оформити право власності на майно покупець не зміг, оскільки з’ясувалося, що квартира належить територіальній громаді та була виставлена на продаж незаконно .
 
Наразі досудове розслідування триває. Якщо вина жінки буде доведена в суді, їй загрожує до 6 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2682