Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2021

За хабар намагались закрити кримінальне провадження про смертельне ДТП - затримано адвоката (ФОТО)

Обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище ( ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, слідчий ДБР повідомив своє керівництво про пропозицію адвоката надати йому неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження про ДТП з летальним наслідком. Після цього адвокат за попередньою змовою з працівником правоохоронного органу надав слідчому Територіального управління ДБР у м. Полтаві неправомірну вигоду в розмірі 2 тис. доларів США, за закриття кримінального провадження за фактом ДТП, що спричинила загибель людини.
 
Адвоката затримано за ст. 208 КПК України, безпосередньо після вчинення злочину.
 
Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення цього кримінального правопорушення .
 
Досудове розслідування проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління забезпечення особистої безпеки Державного бюро розслідувань.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2157