Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2021

Прокуратурою припинено протиправну діяльність посадових осіб АТ «Укрзалізниця», пов`язану з розкраданням бюджетних коштів (ФОТО)

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова викрито схему розкрадання коштів шляхом безпідставного нарахування заробітної плати та інших соціальних виплат посадовими особами керівного складу підприємства АТ «Укрзалізниця».

Як повідомив керівник окружної прокуратури Ігор Білодід, досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи регіональної філії «Південна залізниця», розташованої на території Куп‘янського району Харківської області, створили схему нарахування та виплати заробітної плати працівникам, яких фактично не було на робочому місці.

Підлеглим пропонували не оформлювати відпустки «за свій рахунок», щоб продовжувалося нарахування заробітної плати, а гроші віддавати своїм керівникам.

Відсутність працівників на робочому місці посадовці прикривали недостовірними внесеннями робочого часу у табелі обліку, а також оформлювали фіктивні лікарняні.

За попередніми підрахунками, схемою, яка діяла з 2017 року, державі завдано збитків на суму близько одного мільйона гривень.

Зазначені відомості були внесені в ЄРДР за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем  за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України).

На даний час проведено ряд обшуків у семи структурних підрозділах «Укрзалізниці», в ході яких було виявлено та вилучено документацію обліку робочого часу, дані щодо нарахування заробітної плати та інші докази протиправної діяльності.

Наразі слідчі дії тривають, встановлюється коло причетних до злочину службових осіб та вирішується питання про повідомлення зазначеним особам про підозру.

Досудове розслідування здійснюють співробітники відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Головний відділ контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері економічної безпеки Управління СБ України в Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2319