Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Ремонтував техніку окупантів і «зливав» дані про українських патріотів — судитимуть пособника ворога (ФОТО)

Богодухівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного чоловіка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Судитимуть ще одного ворожого поплічника, який співпрацював з російськими загарбниками під час окупації Харківщини. Обвинувачений — мешканець Богодухівського району, який до повномасштабного вторгнення рф в Україну працював автослюсарем на місцевому бетонному заводі.
 
За даними слідства, під час тимчасової окупації сіл Макарове та Турове Золочівської ОТГ чоловік добровільно вирішив допомагати ворогу. Пособник окупантів, маючи відповідні знання і навички, допомагав збройним формуванням держави-агресорки у ремонті їхньої автомобільної та військової техніки.
 
Крім того, обвинувачений «зливав» російським загарбникам дані про проукраїнськи налаштованих громадян, співробітників правоохоронних органів та українських захисників.
 
Щоб отримати привілейоване ставлення від окупантів, чоловік також «наводив» їх на помешкання місцевих жителів, які виїхали зі своїх домівок. У подальшому російські військові обкрадали ці домоволодіння. Більше того, обвинувачений, демонструючи «турботливість», і сам збирав та передавав ворогу продукти харчування, одяг та інші необхідні речі.
 
У лютому цього року пособника окупантів викрили українські правоохоронці. За клопотанням сторони обвинувачення чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Обвинувальний акт направлено до Дергачівського районного суду Харківської області.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування проводив СВ ВП № 2 Богодухівського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 147