Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2012

Суд задовольнив позов прокурора щодо незаконних дій директора державного лісогосподарського підприємства

31 травня Харківським окружним адміністративним судом винесено постанову про задоволення позову Харківського міжрайонного природоохоронного прокурора в інтересах держави до державного лісогосподарського підприємства. Дії його директора щодо розгляду листа Національного природного парку «Слобожанський» визнано незаконними. Останнього зобов’язано надати відповідну згоду.

Довідково: Указом Президента України від 11 грудня 2009 року створено Національний природний парк «Слобожанський». Кабінет Міністрів України зобов’язано вирішити відповідно до законодавства питання щодо вилучення та надання у постійне користування цьому парку 5244 гектари земель.
На виконання Указу Президента НПП «Слобожанський» звернувся до лісгоспу з проханням надати згоду на вилучення цієї ділянки, оскільки вона перебуває у постійному користуванні останнього.
Однак, лісгосп, у порушення вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України», безпідставно відмовився у наданні відповідної згоди.
На такі незаконні дії лісгоспу прокуратурою принесено протест, у задоволенні якого відмовлено. Це і стало підставою для звернення з адміністративним позовом до суду.

Харківський міжрайонний природоохоронний прокурор Тамара Кошель

кількість переглядів: 1704