Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2012

Вбивцю харківського міліціонера засуджено до довічного позбавлення волі

Суд Червонозаводського району м. Харкова 31 жовтня оголосив вирок 22-річному харків’янину. Він обвинувачувався у вбивстві старшого сержанта міліції Сергія Євлахова у червні 2010 року, замаху на життя ще двох міліціонерів, незаконному поводженні зі зброєю та вчиненні опору працівникові правоохоронного органу.

«Суд погодився з позицією державного обвинувача і засудив молодика до довічного ув’язнення», - повідомляє державний обвинувач  Михайло Кубах.

Встановлено, що 7 липня 2010 року при патрулюванні території працівники міліції зупинили підозрілого юнака для перевірки документів. Той привернув їхню увагу теплим одягом та рукавичками в липневу спеку, а також великою сумкою. На запитання щодо рукавичок молодий чоловік несподівано застосував балончик зі сльозоточивим газом та кинувся бігти. Міліціонери вирішили наздогнати втікача. Тоді останній, сховавшись за деревом, розстріляв із автомата одного з патрульних – 33-річного Сергія Євлахова. Міліціонер загинув на місці.

Вранці наступного дня стрілець поранив ще двох працівників міліції. Останні прийшли перевірити зареєстровану мисливську зброю, яку зберігав батько підсудного. У сейфі зі зброєю батька знаходився і саморобний автомат, перероблений з макету, зі свіжим запахом пороху.

Син, передбачуючи затримання, сховався на горищі. Звідти почав відстрілюватися. Поранив двох міліціянтів, але отримав поранення і сам, після чого його затримали.

З’ясувалося, що молодик цікавиться зброєю, переробляє макети в бойову зброю, є прихильником ідеології нацизму.

Прес-служба прокуратури міста Харкова

кількість переглядів: 77007