Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2014

На Харківщині з вини посадовця майже 9 га лісу незаконно відвели під приватну забудову

Прокуратура Харьківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно головного лісничого одного з лісгоспів Харківщини, через недбалість якого майже 9 га земель лісового фонду були передані у приватну власність для дачного будівництва.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Ярослав Мишков, минулого року вказаний посадовець, відповідаючи на запит районної державної адміністрації, надав недостовірні відомості щодо статусу окремих земельних ділянок, що перебували на обліку як землі лісництва.
 
«У подальшому розпорядженням райдержадміністрації зазначені ділянки лісу незаконно перейшли у власність 88 громадян для приватної забудови, що завдало державі збитки на суму понад 16 млн. грн», - розповів начальник відділу.
 
За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).
 
Наразі за ініціативою прокуратури області головного лісничого відсторонено від займаної посади, йому обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.
 
Водночас прокуратурою вживаються представницькі заходи щодо скасування незаконного розпорядження, рішень про видачу державних актів на право власності на землю, а також щодо відшкодування завданих збитків.



Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2847