Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2015

У Харкові на черговому КП виявили мільйонні розкрадання

Прокуратурою Харківської області розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) стосовно службових осіб КП «Міськелектротранссервіс».

Як повідомив заступник прокурора області Олександр Стратюк, прокуратурою встановлені ознаки розкрадання майна КП «Міськелектротранссервіс» його службовими особами в особливо великих розмірах.
 
Так, протягом 2012-2014 років вказаним комунальним підприємством укладено та оплачено низку договорів про поставку товарів, робіт та послуг підприємствами, які згідно з даними інформаційних баз даних органів доходів і зборів мали ознаки фіктивності. Зокрема,  ці фірми не перебували за місцем реєстрації, не мали персоналу, матеріальної бази для провадження діяльності.
 

Збитки бюджету від виконання «фіктивних договорів» за попередніми даними становлять 6,3 млн. грн.

Нагадаємо, це вже шосте комунальне підприємство, відносно посадових осіб якого розпочато кримінальні провадження за подібними схемами розкрадання коштів. Досудове розслідування у всіх зазначених кримінальних провадженнях проводять органи внутрішніх справ.


Прес-служба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 3943