Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2015

Телефонний шахрай, який обібрав пенсіонерку на півмільйона гривень, постане перед судом

Прокуратура Дзержинського району м. Харкова затвердила обвинувальний акт за фактом шахрайства у великих розмірах, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 190 КК України). 

За інформацією прокурора Дзержинського району м. Харкова Сергія Прилуцького, на лаву підсудних потрапить 26-річний харків’янин, який ошукав пенсіонерку на півмільйона гривень.

"Серед білого дня 68-річній жінці додому зателефонував невідомий чоловік. Представившись працівником міліції, він повідомив, що її син збив людину на пішохідному переході і зараз знаходиться в райвідділі міліції. Шахрай запевнив жінку, що за 500 тис. грн. "вирішить питання" про непритягнення її сина до кримінальної відповідальності. Налякана мати погодилася віддати вказану суму в доларовому еквіваленті", -  розповів  С. Прилуцький.

За грішми заїхав "кур'єр". Йому пенсіонерка і передала кошти. А потім, дізнавшись, що син ні в які пригоди не потрапляв, звернулася до правоохоронців.

За кілька днів молодика затримали та взяли під варту. Як з'ясувалося під час досудового розслідування, він уже був засуджений за незаконний обіг наркотиків. А його співучасник, який телефонував потерпілій, відбуває покарання в сусідній області. Крім того, тривають пошуки третього зловмисника.

Наразі обвинувальний акт стосовно шахрая направлено до суду.

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3027