Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2015

За зрив мобілізації стосовно посадовців одного з наукових інститутів розпочато кримінальне провадження

Прокуратура Київського району м. Харкова 11 лютого розпочала кримінальне провадження  за ч.1 ст.367 (службова недбалість) КК України стосовно посадовців одного з наукових інститутів.

За інформацією прокурора району Олександра Фільчакова, згідно з Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» підприємства, установи та організації усіх форм власності зобов’язані забезпечувати своєчасне прибуття працівників, які залучаються до виконання обов'язку щодо мобілізації.

Проте всупереч цим вимогам керівництво інституту не оповістило військовозобов'язаних та призовників про їх виклик до військового комісаріату і не забезпечило їх своєчасне прибуття.

"Із 99 працюючих у науковому закладі, які підлягають мобілізації, повістки отримали лише 13 осіб. При цьому 67-ми співробітникам закладу на період мобілізації надали відпустку. Ще 6-м особам повістки не вручили  взагалі безпідставно", - зазначив О. Фільчаков.

Наразі у вказаному кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, направлені на встановлення обставин події та осіб, причетних до скоєння правопорушення.

Досудове розслідування здійснює міліція. Прокуратура району процесуально керує у кримінальному провадженні.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3482