Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2015

Підозрюваним у підготовці серії терактів на Харківщині обрано запобіжний захід

Київський районний суд м. Харкова підтримав клопотання прокуратури Харківської області щодо обрання запобіжного заходу 5-тьом підозрюваним у незаконному поводженні зі зброєю та  створенні терористичної групи  (ч.1 ст. 263 та ч.1 ст.258-3 КК України).

Чотирьом підозрюваним у скоєнні диверсій на території нашого регіону обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з одночасним визначення застави у розмірі 365 тис. грн. кожному. П'ятий учасник злочинного угрупування завершення досудового розслідування чекатиме під домашнім арештом.

Нагадаємо, минулого тижня у рамках антитерористичних заходів на території Харківщини СБУ спільно з прокуратурою та  міліцією завершила спецоперацію із знешкодження диверсійної групи, що готувала низку терористичних та диверсійних актів на території регіону.

Члени злочинного угрупування з весни 2014 року брали участь у бойових діях на боці терористичної організації так званої "ЛНР" і готували підрив військкомату та газової магістралі на території регіону. Під час обшуків у помешканнях диверсантів та їхніх спільників вилучено  зброю та вибухівку.

Досудове розслідування здійснюють органи  СБУ.

Прокуратура області процесуально керує у кримінальних провадженнях.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3474