Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2015

Спритники залишили інваліда без даху над головою. Прокуратура розпочала кримінальне провадження

Прокуратурою міста Харкова розпочато кримінальне провадження  за фактом шахрайської оборудки з житлом самотнього харків’янина-інваліда (ч.3 ст.190 КК України).

За інформацією в. о. прокурора міста Олександра Фільчакова, до прокуратури надійшло зверненням одного з комунальних підприємств міста щодо порушення житлових прав 47-річного інваліда 2 групи.

Перевіркою встановлено, що наприкінці минулого року до КП надійшло заочне рішення Київського районного суду м. Харкова  про те, що чоловік втратив право на власну квартиру вартістю 315 тис. грн.

Як з’ясувалося, потерпілий проживав у квартирі разом з матір’ю. Після її смерті він став одноосібним власником житла. Скориставшись безпорадністю хворої людини, яка довгий час перебуває у лікарні, зловмисники наприкінці серпня минулого року без відома господаря «оформили» договір дарування на сторонню особу.
 
Після цього квартира ще тричі переходила у руки нових власників через договори дарування та купівлі-продажу. Проте усі ці документи укладалися без відома потерпілого.

Наразі триває досудове розслідування.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3055