Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2015

ТОВ незаконно наловило 3,4 тонн риби. Прокуратура розпочала досудове розслідування

Прокуратурою Дергачівського району розпочато кримінальне провадження стосовно керівництва одного з ТОВ, яке, зловживаючи службовим становищем, протиправно займалося промисловим виловом риби із Лозовеньківського водосховища (ч. 2 ст. 364-1 КК України).

Як повідомив прокурор району Олександр Шевцов, товариство протягом 2014 року незаконно, без будь-яких правовстановлюючих документів, здійснювало зариблення та промисловий вилов риби з водосховища площею понад 100 га.

 Встановлено, що дане водосховище знаходиться на балансі комунального підприємства Харкова і входить до системи технічного водопостачання підприємств міста, регулювання рівня води, тощо.

«У такій водоймі розведення риби недопустиме. Проте приватне рибогосподарство минулого року виловило з нього 3,4 тонни риби, що спричинило значні збитки для держави. При цьому у товариства відсутні дозвільні документи на водокористування і користування живими ресурсами та будь-які договори оренди щодо об’єкту водного фонду», - розповів О. Шевцов.

Наразі прокуратура готує позов до господарського суду щодо стягнення з ТОВ заподіяних державі збитків.


Прес-служба прокуратура Харківської області

кількість переглядів: 2965