Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2015

Прокуратура відстояла реальний термін покарання винним у пожежі на ювелірній фабриці

Завдяки принциповій позиції прокуратури області 29 травня апеляційний суд скасував рішення першої інстанції і призначив реальну міру покарання двом посадовцям харківської ювелірної фабрики за ч. 2 ст. 270 КК України (порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей).

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, суд призначив директору підприємства та інженеру, відповідальним за протипожежну безпеку, по 6 років позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
8 січня 2014 року на 4-му поверсі будівлі на території   ПАТ «Хартрон» сталася пожежа, в результаті якої загинуло 8 співробітників ювелірної фабрики, ще 7 - отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.
 
29 січня 2015 року вироком Київського районного суду м. Харкова відповідальних за дотримання правил пожежної безпеки на підприємстві засуджено до 5 років позбавлення волі кожного, з іспитовим терміном на 2 та 3 роки відповідно.
 
У суді доведено, що порушення правил пожежної безпеки на підприємстві призвело до займання парів розчинників хімречовин, внаслідок чого і сталася пожежа.
 

Не погодившись з таким рішенням суду, прокуратура в апеляції домоглася реальної мірі покарання винним в пожежі та загибелі людей. 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3321